بیماری های کلزاوکنترل شیمیایی آنها

توجه⇐تمام سموم نامبرده در وب سایت رسمی فارمرآنلاین موجودوقابل سفارش می باشند.

آفات مهم کلزا

الف:سوسک های گرده خوار

دونوع سوسک گرده خوار سیاه با نام علمی Oxythyrea cinctellaوسوسک گرده خواربوربانام علمی Epicometis hirta باشروع غنچه دهی وگل دهی ازگرده های گل کلزا تغذیه نموده وخسارت وارد می سازند.معمولااین سوسک ها کلزا را نسبت به سایر گیاهان زراعی ترجیح می دهند.

کلزا

سوسک گرده خوارکلزا

کنترل شیمیایی:

درمواردی که این سوسک ها خسارت زیادی وارد کنندمی توان با سمپاشی شبانه به وسیله سمومی مانند فوزالون با نسبت 1/5تا2لیتردرهکتار باآن مبارزه کرد.

فوزالون 

حشره کش وکنه کشی غیرسیستمیک بااثرسیستمیک با اثرتماسی وگوارشی است که متعلق به گروه ارگانوفسفات ها می باشد.این حشره کش  دارای اثرظربه ای شدید وداوم اثرطولانی است.

میزان مصرف:1/5تا2لیتردرهکتار

ب-کک کلزا

گونه های جنس Phyllotrereta sppوphylliodes sppازپارانشیم برگ کلزا تغذیه نموده وباعث سوراخ  سوراخ شدن آن ها می شوند.که اطراف سوراخ های ایجاد شده روی برگ،خشک وقهوه ای می گردد.همچنین باتغذیه ازجوانه  های مرکزی می تواند  باعث خشک شدن گیاهچه شوند.

کلزا

کک کلزا

کنترل شیمیایی:

جهت کنترل کک کلزامیتوان از ایمیداکلوپراید5/.لیتردرهکتار،دیازینون1تا1/5لیتردرهکتار،کلرپیروفوس 1تا1/5لیتردرهکتارومالاتیون  1تا1/5لیتردرهکتاراستفاده نمود.

ایمیداکلوپراید

ایمیداکلوپرایدحشره کشی سیستمیک بااثرتماسی گوارشی وتاثیری طولانی مدت بوده  که متعلق به گروه نئونیکوتیدها می باشد.

این حشره کش روی آفاتی که در برابرحشره کش های متعلق به گروه های دیگرمقاوم شده اندموثراست.برای جذب وحرکت حشره کش،رطوبت خاک و شرایط رشدی مناسب گیاه ضروری است.

میزان مصرف:25./.تا5./.لیتردرهکتار

کلرپیریفوس

کلرپیریفوس حشره کش وکنه کشی غیرسیستمیک با اثرتماسی،گوارشی وتدخیتنی از گروه آرگونوفسفات ها است.کلرپیریفوس  طیف وسیعی از آفات جونده ومکنده را دربسیاری از محصولات زراعی و باغی کنترل وماده موثر این حشره در لایه های واکسی بافت های گیاهی  نفوذ می کند.

میزان مصرف:1/5تا1لیتردرهکتار

مالاتیون

حشره کش وکنه کشی غیرسیستمیک با اثرتماسی،گوارشی و تدخینی  می باشد.مالاتیون از گروه ارگونوفسفات ها بوده ودارای طیف کاربردی وسیعی است.

میزان مصرف:1تا1/5لیتری

ج.شته مومی

این آفت بانام علمی Brevicoryne brassicae منجر به ضعف بوته،تشکیل غلاف کوتاه تر،پیچیدگی و زردی برگ،توقف رشد و خشکیدگی جوانه انتهایی و درنهایت کاهش کیفیت وکمیت دانه ها می گردد.همچنین باعث ایجاد عسلک و تشکیل قارچ فوماژین  روی بوته می شود.

کنترل شیمیایی:

از حشره کش هایی مانند پریمیکارب 7/.کیلوگرم در هکتار،ایمیداکلوپراید250تا400سی سی درهکتار،جهت کنترل این آفت می توان استفاده نمود.

پریمیکارب

 پریمیکارب حشره کشی سیستمیک و انتخابی با اثرتماسی و خاصیت تدخینی  واز گروه دی متیل کاربامات ها  می باشد.

دارای اثرسریع و خاصیت تدخینی بوده که به وسیله ریشه جذب  وبه بافت های چوبی منتقل می شود.

میزان مصرف:5/.تا7/.کیلوگرم درهکتار

بیماری های مهم کلزا

الف-پوسیدگی سفیدساقه کلزا:

این بیماری دراثرآلودگی به قارچ Sclerotini sclerotiorumایجاد می گرددکه علائم آن معمولا بعداز ریزش گلبرگ ها مشاهده می شود.علائم بیماری به صورت سفید وپوسته پوسته شدن بافت ساقه  وتشکیل اسکلروت درناحیه آلوده می باشد.برگ ها دچار پوسیدگی  می شوند ولکه های لجز قهوه ای رنگی روی ساقه،شاخه ها وغلاف ها ایجاد می گردد که سپس به رنگ سفید  مایل به خاکستری در می آیند.

کنترل شیمیایی:

با استفاده از تبوکونازول به میزان 1 لیتر درهکتار،آذیلون نیم لیتر ویا ایپرودیون +کاربندازیم به میزان 1کیلوگرم در هکتار به محض بروز علائم بیماری  مخصوصا در زمان شروع گلدهی  وهمچنین در صورت لزوم با تکرار سمپاشی 15تا20روز از نوبت اول میتوان با این بیماری مبارزه کرد.

تبوکونازول

 تبوکونازول قارچ کش سیستمیک با اثر حفاظتی،معالج وریشه کن کننده است.این قارچکش از گروه تری آزول ها بوده وجهت حصول نتیجه مناسب باید در مراحل اولیه توسعه بیماری مصرف شود.

میزان مصرف:1لیتر درهکتار

ایپرودیون +کاربندازیم

 ایپرودیون +کاربندازیم قارچ کشی سیستمیک و تماسی از گروه بنزیمیدازول ها ودی کاربوکسیمات می باشد.

میزان مصرف:1کیلوگرم درهکتار

ب.ساق سیاه کلزا

قارچ Phoma lingam به عنوان  عامل این بیماری شناسایی شده است.درابتدا لکه های دایره ای سفید تاخاکستری رنگی روی برگ هاظاهر می شوند.لکه های بیماری گیاهی روی ساقه،دمگل گل یا غلاف نیز مشاهده می شود.قسمت داخلی قاعده ساقه  نیز گاهی اوقات سیاهرنگ می گردد.

سیاه کلزا

ساق سیاه کلزا

کنترل شیمیایی:

درصورت وجود آلودگی،ابتدای رشد رویشی گیاه بایداز قارچ کش هایی مانند تبوکونازول به میزان 1 لیتر درهکتار استفاده کرد.

تیوفانات متیل

قارچکشی سیستمیک با اثر حفاظتی معالج  از گروه بنزیمیدازول ها می باشد.درصورت محلول پاشی کردن این قارچکش از طریق ریشه  ونسوج سبز جذب شده  ومنتقل می شود.

بیشتر بخوانید: بیماری های پسته وکنترل شیمیایی آنها

بیشتر بخوانید: مراحل ثبت و خرید خوراک ماهی از سامانه بازارگاه

میزان مصرف:1کیلوگرم درهکتار

 

تیوفانات متیل

تیوفونات متیل قارچکشی سیستمیک با اثر حفاظتی و معالج گر از گروه بنزیمیدازول هااست.این قارچکش از طریق ریشه وبرگ جذب و درگیاه منتقل میشود.

میزان مصرف:5/.کیلوگرم در هکتار

 

ج.سفیدک پودری کلزا

عامل این بیماری قارچ Erysiphe cruciferarum است که منجر به ایجاد لکه های سفید آرد مانندی روی هر دوسطح برگ،سلقه و همچنین میوه های کلزا می شود.

کنترل شیمیایی:

یکی از قارچکش های موثردرکنترل این بیماری قارچ کش کرزوکسیم متیل با نسبت 200گرم در هزار لیتر آب نیز د کنترل این بیماری موثراست.

کرزوکسیم متیل

 کرزوکسیم قارچ کش با اثرحفاظتی معالج وریشه کن کننده است.این قارچ کش از گروه اکسی مینواستات می باشدکه دارایا ثر کنترل طولانی مدت است.

میزان مصرف:200گرم در هزار لیترآب

د.لکه برگی آلترناریایی کلزا

سه گونه Araphani ،Alternaria brassicae،A.brassicicolaمنجر به ایجاد این بیماری می گردد.

خسارت ناشی از این بیماری درا بندا به صورت لکه های کوچک بافت مرده باهاله ای زرد رنگ در برگ های پایینی ظاهر می شودکه سپس ذر برگ های بالایی نیز قابل مشاهده است.

برگی آلترناریایی کلزا

لکه برگی آلترناریایی کلزا

کنترل شیمیایی:

جهت کنترل این بیماری میتوان  از تبوکونازول  به میزان 1لیتردرهکتار،کاربندازیم 1کیلوگرم در هکتار،تیوفانات متیل 5/. کیلوگرم درهکتاراستفاده کرد.همچنین کلرتالونیل 2کیلوگرم درهکتاروکاپتان 1تا1/5کیلوگرم در هکتار نیز جهت کنترل این بیماری موثر است.

کاپتان

کاپتان قارچکشی حفاظتی ومعالج از گروه فتالمیدها است.این قارچکش با اثرمحافظتی وردمانی به صورت محلول پاشی،ضدعفونی بذروخاک قبال مصرف است.کاپتان قابلیت اختلاط بااکثرحشره کش ها و قارچکش هارا دارداما از آنجایی که در phهای بالاتر از7ناپایدارمی باشد،نبایدبامحلول های قلیایی مخلوط شود،همچنین قابل اختلاط با روغن ها نبوده و نباید قبل یا بعداز کاربرد روغن ها به کاررود زیرا موجب گیاه سوزی میشود.

میزان مصرف:1تا1/5کیلوگرم درهکتار

کنترل علف های هرز مهم کلزا

جهت کنترل علف های هرز کلزا به صورت پیش کاشت می توان از علف کش تری فلورالین به میزان 2تا3لیتر درهکتار استفاده نمود.بلافاصله بعد از مصرف تری فلورالین  علف کش باید توسط دیسک  ویا روتیواتور با خاک مخلوط شود.علف  کش هالوکسی فوپ ارمتیل(سوپرگالانت) به میزان 75/.تا1لیتر،کلتودیم 1لیتردرهکتارتوصیه می شود.

تری فلورالین 

تری فلورالین علف کشی انتخابی و پیش رویشی  از گروه دی نیتروآنیلین می باشد.این علف کش روی علف های هرزی که درحال جوانه زدن هستند،موثربوده ولازم است به دلیل  داشتن تجزیه نوری بالا در کمتر از 30 دقیقه پس از سمپاشی تا عمق 5 سانتی متری باخاک مخلوط شود.کاربرد پیش کاشت تری فلورالین  در خیار موجب بروز خسارت  به محصول خواهد شد ولازم است  پس از انتقال گیاهچه ها (نشائ ها)به زمین اصلی ازاین علف کش استفاده نمود.

میزان مصرف:2تا3لیتردرهکتار

هالوکسی فوپ آر متیل 

هلوکسی فوپ آرمتیل استرعلف کشی از گروه آریولوکسی فنوکسی پر.پی.نات است.جذب این علف کش از طریق برگ وریشه با قابلیت انتقال  محدود در گیاه می باشد.این علف کش در زمان رشد سریع گیاه و شرایط بدون تنش بیشترین تاثیر را خواهد داشت.

میزان مصرف:یک لیتر درهکتار

علف کشی سیستمی وانتخابی از گروه آریولوکسی فنوکسی پروپیونات است.جذب از طریق برگ و ریشه وبا قابلیت انتقال محدود در گیاه می باشد.این غلف کش درزمان رشد سریع گیاهان و شرایط بدون تنش بیشترین تاثیررا خواهد داشت.

میزان مصرف:

هالوکسی فوپ متیل به میزان 75./.تا1لیتر درهکتار در مرحله 2تا5برگی علف های هرزباریک برگ استفاده می شود.

 

 

این پست چقدربرای شمامفید بود؟

امتیازدهید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

هنوزامتیازی داده نشده است

  نظرات